SISUSTAMISTA, OMPELUA, KÄSITÖITÄ JA ONNEN TUNTEITA


maanantai 10. toukokuuta 2010

Ihanat lapset, ihana perhe!


Niin se vaan taas meni, vuoden ainut äitienpäivä!


Tilda-enkelit valmistuivat vihdoinkin ( pitkän yöllisen hiustenneulomisoperaation jälkeen) ja lähtivät suoraan iso-äidille ja mummille äitienpäivä-lahjoiksi. Menee kyllä taas erittäin pitkä aika, ennenkuin ryhdyn tuohon puuhaan uudelleen. Ehkä se olisi huomattavasti helpompaa jos olisi kaikki kankaat (tildasellaiset) valmiina ja yhteensopivuus olisi aina taattu. Nyt piti kaivaa ties minkälaisia kätköjä sitä varten, että löytäisi yhteensopivia kankaita.

Äitienpäivää vietettiin isovanhempien mökillä tihkusateessa ja puusaunassa. Olipa taas ihanaa päästä mökille nauttimaan ulkoilmasta ja oleskelusta. Ja äärettömän hyvistä löylyistä!

Esikoisen kanssa valmistettiin mummille äitienpäivä-kakku. Sisällä oli kinuskikissan ohjeesta mukailtuna: (meidän kaapissa ei ollut piparminttulikööriä, kaupassa ei ollut piparminttu-maustetta, joten laitan noin puoli desiä marianne-crushia täytteen joukkoon.)

2 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
100 g valkosuklaata
½ dl piparminttulikööriä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
(vihreää ja sinistä elintarvikeväriä)

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Sekoita kermavaahdon joukkoon. Lämmitä piparminttulikööri kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Yhdistä tuorejuusto ja likööri-liivateliemi. Sekoita sitten muuhun täytteeseen. Värjää halutessasi täytettä vihreällä ja sinisellä elintarvikevärillä. Kaada vuokaan kostutetun pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa.

Ulkokuori valmistettuu sokerimassasta! Siitä olikin hauska muotoilla ties mitä. No homma tietenkin riistäytyi käsistä ja sydämiä tehtiin oikein kaksin käsin. Esikoisen käsialaa on nuo kaikki vihreät sydämet! Kyllä on taitava poika!

Onnea vielä kaikille äideille ja kiitos mökki-isännille maistuvista mökkiherkuista!

2 kommenttia:

Kati - Kylätien termiitit kirjoitti...

oletpas tehnyt hienoja juttuja! taitava olet!

Prinsessa ja sen pojat kirjoitti...

Kaunis kiitos :)