SISUSTAMISTA, OMPELUA, KÄSITÖITÄ JA ONNEN TUNTEITA


perjantai 23. huhtikuuta 2010


Suklaamarengin sivuilta löysin aivan ihanan suklaakakku-reseptin. Tätä täytyy heti kokeilla. Miksi ei vaikka harjakaisiin kakuksi.

Ranskalainen suklaatorttu

Tarvitaan:
150 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
150 g tummaa suklaata
4 munaa jaettuna keltuaisiin ja valkuaisiin
1 1/2 dl vehnäjauhoja

Kuorrutus:
100 g tummaa suklaata
1-2 rkl voita


Sulata
suklaa. Murenna se palasiksi syvälle lautaselle ja nosta pienen kattilan päälle,
jossa on kiehuvaa vettä. Suklaa sulaa näin helposti.
Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin sekoittaen.
Pane valkuaiset kulhoon. Kaada lämmin suklaa munavaahtoon ja sekoita hyvin.
Lisää vehnäjauhot.
Vatkaa valkuaiset ilmavaksi vaahdoksi. Kääntele varovasti puolet taikinaan
ja loput vielä varovaisemmin. Taikinan ei tarvitse olla tasaista.
Kaada taikina hyvin voideltuun ja jauhotetuun irtopohjaiseen 1,5 litran vuokaan.
Paista 175 asteessa 30-35 minuuttia.
Tämä kakku ei saa paistua läpikypsäksi. Kun kokeilee tikulla, se saa olla keskeltä kostea.
Anna kakun jäähtyä. Sen voi antaa olla hetken ylösalaisin jäähtymisen aikana,
sillä se laskee helposti vähän keskeltä.
Koristele kakku sulatetulla suklaalla johon on lisätty voinokare.
Se estää kuorrutusta halkeamasta leikatessa. Anna kuorrutuksen hyytyä.

3 kommenttia:

Marge kirjoitti...

Kiitos vierailustasi blogissani ja kiitos maukkaasta ohjeesta;)
Ja tervetuloa tänne mukaansatempaavaan blogimaailmaan!:)Oikein ihanaa vikkonloppua!:)

Kati - Kylätien termiitit kirjoitti...

onpas ihanan näköinen kakku!

Prinsessa ja sen pojat kirjoitti...

Yleensä suklaakakut ovat todellakin liian suklaisia! Tämä on siitä harvinainen kakku, että tätä voi syödä kuinka paljon vain!